Op zaterdagmiddag 27 maart 1960 opent de Raod van Zeuve het carnaval op het Plein 1940 in Zevenbergschen Hoek. Vroeg in de middag zitten Toon Beljaars, Cees Willemse, Dit Broere en Fré van de Luijtgaarden aan de bar bij kastelein Stoffel Hermus gezellig een biertje te drinken in café Hermus. Ze kletsen wat over de aanstaande carnaval en bedenken zich dat carnaval zonder muziek eigenlijk geen carnaval is. De vijf mannen besluiten direct in actie te komen en hun muziekinstrument en het nummer Holland Jubelt uit de kast te halen. En op Plein 1940 brengen zij de eerste noten van De Verkusblaozers!

De Verkusblaozers

Na de carnaval besluiten de mannen te gaan repeteren. Want alleen Holland Jubelt op het repertoire, dat gaat vervelen. In eerste instantie repeteert het stel bij de slager in Den Hoek. Tussen de varkens die aan haken aan het plafond hangen. En zo ontstaat de naam De Verkusblaozers.

Zonder drank geen klank

Maar repeteren in een café is natuurlijk veel gezelliger. Met bassist Dit (de kersverse eigenaar van café De Zwaan) oefenen Cees (trompet), Stoffel (bugel), Toon (ventieltrombone) en Fré (slagwerk) voortaan in het café. Jarenlang wordt hier gerepeteerd en er zijn vele optredens in en rond Den Hoek.

De Gouden Leeuw

Leden komen en gaan. Begin jaren ’90 sluit Adje van der Made zich bij De Verkusblaozers aan als tromboniste. En de club verhuist naar De Gouden Leeuw, het hotel-restaurant van de familie Van der Made.

Nog steeds voelen we ons van harte welkom bij de familie. Adje’s zoon Cees runt met zijn Petra de zaak met veel succes. Wij repeteren er op de ruime zolder; een pracht locatie, waar we heel blij mee zijn!

Verkus anno nu

En wij zijn:
Arie – Astrid –  Caspar – Djuri – Erik – Frenk – Guido – Harold – Ingrid –  Kelly – Marcel – Mies – Monica – Natascha – Nienke – Petra – Rob – Ronald – Rosa – Sophie – Stijn – Susan – Tim

Voor ons Verkus geldt: Afscheid nemen bestaat niet.